Informatie over de doula

Doula-Praktijk Barbara    Doula, wat is dat?    Tarieven    Wie ben ik    Ervaringen    Links    Contact

 

Wat is een doula?

Een doula is iemand die je op een niet medische manier ondersteunt tijdens je zwangerschap en bevalling.


Ik bied continue fysieke en emotionele steun, aan zowel jou, als aan de mensen die je tijdens de bevalling graag bij je wilt hebben.


Vanaf het moment dat de bevalling begint tot het moment dat je je kindje in je armen sluit blijf ik bij jullie.

Wat doet een doula?

De kennismaking met een doula is een van de belangrijkste momenten. Het moet van beide kanten “klikken” Mocht de “klik” er voor ons beiden zijn, zullen we na het kennismakingsgesprek nog meerdere keren met elkaar contact hebben.


Tijdens het eerste gesprek, na de kennismaking, komen zaken aan bod als: hoe verloopt de zwangerschap, hoe kijk je aan tegen de bevalling en wat verwacht je van mij als doula?


In de zwangerschap maken wij een geboorteplan. Dit plan komt aan bod tijdens ons tweede gesprek. Hierin kun je duidelijk aangeven hoe je over verschillende onderwerpen denkt.

Ik help en ondersteun je bij het opstellen van het plan en bewaak op het moment van de bevalling je aangegeven wensen. Samen zullen wij kijken welke wensen te realiseren zijn om teleurstelling te voorkomen.Tijdens de bevalling:

Je mag mij oproepen zodra de bevalling begonnen is. Ik kom dan zo snel mogelijk naar je toe.

Ik blijf totdat de baby geboren is. Deze continuïteit van zorg helpt veel vrouwen.

Ik help met het opvangen van de weeën, je ademhaling en het vinden van de juiste houding.Na de bevalling:

Ik bied je enige tijd na de bevalling het geboorteverslag aan. Dit is een prachtig geschreven verhaal over je eigen bevalling. Het blijkt dat veel vrouwen het prettig vinden om de bevalling met iemand nog eens te bespreken.